Kromě volného hraní v době otvíracích hodin se můžete s Palubou setkat i na nejrůznějších festivalech, v knihovnách a na speciálních akcích. I v prostorách Paluby samotné se konají tu a tam nejroztodivnější podniky, při nichž můžete poznat tento klub v novém světle. Nahlédněte do toho, co jsme již zažili a přijďte na akce, které nás čekají!

Turnaj ve hře Bang! (10. prosince)

Ve spolupráci s EnjoyTeam proběhl na Palubě turnaj ve hře Bang! Byl to již třetí turnaj v rámci celoroční Bang! ligy (září 2017 – červen 2018). Celkem se odehrálo 24 her v osmi kolech, kdy vítězilo na střídačku dobro a zlo, avšak jen dvakrát vyhrál odpadlík.

Suverénně, s náskokem více než sta bodů, vyhrál David Liguš. O druhé a třetí místo se poprali Killman s Martinem Jandou s rozdílem pouhých deseti bodů. A ačkoliv se současný vedoucí ligy turnaje nezúčastnil, stále setrvává na prvním místě. Výzvou pro další hráče pokusit je tedy sesadit z trůnu stávajícího krále na dalším, v pořadí již čtvrtém turnaji, který se bude konat 14. ledna 2016.

Workshop na téma trávení volného času hraním deskových her (4. listopadu)

V rámci spolupráce Klubu deskových her Paluba a sdružení Library of Things workshop na téma trávení volného času hraním deskových her. V upravených prostorách bývalého továrního objektu v Hybernské ulici vzniklo místo k netradičnímu trávení volného času nejen dětí a mladeže, ale i dospělých či seniorů. Tento víkend byl vyhrazen deskovým neboli stolním hrám, které v posledních letech získávají stále více na oblibě napříč populací nezávisle na věku či národnosti.

Po krátkem úvodu, kdy se účastníci seznámili s historií našeho klubu jim bylo představeno několik desítek her. Klub deskových her Paluba vlastní přes 1200 různých deskových her a hlavolamů, pro tuto akci však bylo vybráno zhruba jen pět desítek zastupujících různé kategorie typů deskových her. Mezi vybrané patřily nejen nejžhavější novinky, ale i nestárnoucí klasika, která je na trhu už několik let (v některých prípadech i desetiletí). Většinu představených her si návštevníci ihned také vyzkoušeli.

Vzhledem k pozitivní odezvě učastníků na tuto akci se předpokládá její opakování.

HokageCon 2017 (17.–18. června)

podrobnosti budou následovat

Turnaj ve hře Malacca (17. června)

4th Prague Open Riichi mezinárodní mahjongový turnaj (3.–4. června)

Turnaj ve hře Splendor (27. května)

První (a vzhledem k oblíbenosti hry, určitě ne poslední) turnaj ve hře Splendor.

Za ceny do turnaje děkujeme vydavatelství Blackfire.

Svět knihy 2017 (11. – 14. května)

Od čtvrtka do neděle jste nás již tradičně mohli zastihnout v pražských Holešovicích na našem stánku v rámci knižního veletrhu Svět knihy.

Turnaj ve hře Bang! (4. dubna)

podrobnosti budou následovat

Jarní Relative Range (31. března – 2. dubna)

Tradiční setkání hráčů strategických a válečných her.

Dny Prahy 5 (15.–22. února)

Novoroční hraní (1. ledna)

Pokračování Silvestrovského hracího maratonu.